Mostar STEAM Team

Mostar STEAM Team

U Američkom kutku održana je radionica audio produkcije u sklopu Steam Team Mostar na kojoj su učestvovali učenici 8. i 9. razreda naše škole skupa sa nastavnicom engleskog jezika, Erminom Kevelj. Ovo je 3. ciklus radionica a naši učenici čine grupu Team Green skupa sa učenicima OŠ Ilija Jakovljević. Nakon završenih radionica bit će upriličena izložba učeničkih radova .

Mostar STEAM Team (Mostar Mostar Science-Technology-Engineering-Arts-Mathematics Team), pod sloganom “Istražuj i stvaraj!”, program je stjecanja vještina koji ima za cilj okupiti učenike 8. i 9. razreda osnovnih škola i pružiti im mogućnost da pohađaju besplatne obrazovne, kreativne i IT radionice unutar prostorija Američkog kutka Mostar.
Radionice podrazumijevaju dvosatne (digital) art fotografije i foto-uređivanje, video produkcije, audio produkcije i radionice 3D modeliranja a pohađaju ih grupe od 10 učenika.
Na svakoj od radionica učestvuje po 10 učenika/ca iz dvije škole. Mostar STEAM Team program odobren je od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

Leave a Reply