CREDO ljetni kamp 2018.

CREDO ljetni kamp 2018.

Korak do znanosti djeci već od četvrte godine kroz cjelogodišnje i to višegodišnje edu-programe nudi okruženje konstruktivnih i logički vođenih situacija te podražaja koji stimuliraju njihov razvoj. Uz pomoć u osnovi jezika, a konkretno koristeći tzv. STEAM: Science Technology Engineering Arts Mathematics, koji nam omogućuju neizmjeran spektar novih riječi, jezika i koncepata, djeca imaju priliku neposredno proživjeti:

Eksperimente, izradu različitih funkcionalnih naprava, izuma i igračaka, znanstvene i društvene igre, male znanstvene projekte, izazovne zadatke, programiranje, mjerenja, prikaze i analize mjerenih podataka, slaganje i konstruiranje… Sve to stimulira njihova osjetila i zainteresirani dječji duh! Dijete tijekom naših programa uči iz vlastitog iskustva i ‘raste’ 🙂 Nakon toga, mogućnosti su beskonačne!

Dakle, djeci ne govorimo što da vide, već samo usmjeravamo njihov pogled. Tako prirodni proces istraživanja postaje sam sebi svrha, igra se njime provlači, a učenje je zabavno!

U ovakvom okruženju djeca imaju priliku izraziti svoju kreativnost i inovativnost, testirati svoje pretpostavke i isprobati moguća rješenja, slobodno istraživati i izraditi nešto što zaista funkcionira. U konačnici djeca postaju aktivni sudionici vlastitog razvoja i razvijaju svoje kognitivne i motoričke sposobnosti, komunikacijske i socijalne vještine te se uče obuhvatnije razmišljati. Dijete koje sudjeluje u ovom procesu ne boji se griješiti, a uvijek teži ka uspjehu. Zbog te sinergije, dijete se tijekom i nakon ovako vođenih aktivnosti u konačnici osjeća dobro i ispunjeno!

 

Leave a Reply