Svečano otvoren CREDO centar u Ljubuškom

Svečano otvoren CREDO centar u Ljubuškom

credo_ljubuski_edukacijaSinoć je u Ljubuškom upriličeno otvaranje CREDO centra (Centar za Razvoj i Edukaciju Djece i Odraslih), projekta u organizaciji Udruge STAP, kojega je financirao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Tim povodom centar je otvorio državni tajnik g. Zvonko Milas, a otvorenju je nazočio i gradonačelnik grada Ljubuškog, g. Nevenko Barbarić sa svojim suradnicima.

Na početku se okupljenima obratio g. Tomislav Marić, voditelj CREDO projekta i predsjednik Udruge STAP koji je pozdravio sve prisutne i ukratko obrazložio projekt uspostave CREDO centra.

Zahvalio se Središnjem drzavnom uredu i g. Milasu što su prepoznali CREDO projekt i financijski potpomogli da CREDO centar oživi i krene s radom.

Ponosni na veliku zaintersiranost djece koji su u protekla dva tjedna, njih 150 sudjelovali na STEAM radionicama na CREDO ljetnom kampu podjeljeni su certifikati za uspješno savladane osnove vizualnog programiranja, foto/video tehnike i robotike.

credo_ljubuski_programiranje

Zatim se obratio g. Zvonko Milas koji je izrazio svoje veliko zadovoljstvo CREDO projektom, pohvalio cjelokupnu ograniziranost i aktivnosti CREDO centra gdje će djeca i mladi imati priliku stjecanjem suvremenih znanja i vještina kreirati svoju budućnost, te obećao da će Drzavni ured nastaviti podupirati nastavak ove CREDO priče.

 

G. Milas je u pratnji gradonačelnika Ljubuškog g.Barbarića obišao prostorije CREDO centra, upoznao se s radom CREDO ljetnog kampa, gdje su mu mali CREDO polaznici na praktičnim primjerima pokazali što su to sve naučili kroz dva protekla tjedna na edukativnim STEAM radionicama, navodi se u priopćenju.

GALERIJA FOTOGRAFIJA SA OTVARANJA CREDO CENTRA